STUDIOKURSSI TAKANAPÄIN

Viisi viikkoa sitten starttasi valokuvauslinjamme neljän viikon pituinen studiokuvausjakso. Pystytimme koulumme juhlasaliin neljä fondia ja...

Viisi viikkoa sitten starttasi valokuvauslinjamme neljän viikon pituinen studiokuvausjakso. Pystytimme koulumme juhlasaliin neljä fondia ja kauhulla, mutta valtavan innoissani odotin mitä tulevat viikot pitävät sisällään. En ollut ennen näitä viikkoja ikinä ennen käyttänyt mitään varsinaisia studiovälineitä, eikä kovin moni muukaan meidän luokaltamme, joten ekat viikot kuluivatkin ihan täysin välineiden hallintaa ja valon käyttäytymistä opetellessa! Opettajat demos, me tarkkailtiin vierestä ja sen jälkeen koitettiin itse räpeltää jotain vastaavanlaista perässä..

VAROITUS: TEKSTI SISÄLTÄÄ IPHONELLA RÄISKITTYJÄ BEHIND THE SCENES- KUVIA :D


Ensimmäinen, hieman omaa luovuutta ja ideointia vaativa tehtävä oli tehdä valokopio jostain netistä löytämästään kuvasta. Meinasin tän yhteyteen linkittää pohjana käyttämäni kuvan, mutta enhän mä enää löytänyt sitä mistään, pöh! Mutta jos totta puhutaan, valokopiotehtävä meni loppujenlopuksi mun osalta vähän plörinäksi kun inspiraation saatuani muokkasinkin valoja vähän eri tyyliin. Alla olevat kuvat ovat syntyneet tämän tehtävän parissa :)


Parin viikon jälkeen meille annettiin tehtäväksi koota pienimuotoinen viiden kuvan portfolio, joka sitten arvosteltaisiin yhdessä kurssin lopulla.

TEHTÄVÄ 1. Omakuva
- Kuvaa itsesi tunnettuna julkisuuden henkilönä. Tue aihetta stailauksella sekä kuvankäsittelyllä. Valaise kuva yhdellä tai useammalla salamalla. Voit kuvata kuvan joko studiossa tai miljöössä.

TEHTÄVÄ 2. Avedon
- Kuvaa puolivartalokuva valkoisella taustalla samaan tyyliin kuin Richard Avedon. Tee hyvä valo ja panosta mallin ohjaamiseen! Valitse mallisi tarkasti ja tee kuvasta mahdollisimman mielenkiintoinen.

TEHTÄVÄ 3. Kansikuva muotilehteen tai trendikkääseen julkaisuun
- Panosta tyyliin ja ohjaukseen! Keskity kokonaisuuteen ja halutessasi voit rakentaa koko kannen teksteineen.

TEHTÄVÄ 4. Oma idea
- Toteuta mielessäsi muhinut idea, käytä kuvassa kuitenkin studiovaloja.

TEHTÄVÄ 5. Palapeli
- Toteuta kuva johon käytät useampaa valokuvaa. Kuvan varsinainen tausta tulee koostua yhdestä tai useammasta ulkona tai sisällä kuvatusta otoksesta. Lisäksi sinun tulee kuvata studiossa henkilö jonka syväät kuvaan siten, että lopputulos näyttää mahdollisimman realistiselta. Mieti tarkkaan millaisella valaisulla saat henkilön ja taustan toimimaan parhaiten keskenään. Huomioi, että kuvan ei tarvitse sinällään olla realistinen vaan miellään siinä saisi olla mainoskuvista tuttua fantasiamaista koukkua.

Behind the scenes- kuvien alla, vas. oma idea ja oikealla muotilehden kansi. Avedon-kuva löytyy täältä!


Lisäksi meillä oli studiokurssin aikaan myös koulumme Väinö-lehti tekeillään, ja hyväksikäytin studiota kuvatessani Tanjan haastattelujutun kuvat lehteen. Kuvat jälleen tuossa behind the scenes- matskun alla.. :D


Voin kertoa, että kehityin näiden neljän viikon aikana ihan hurjasti, ja nyt uskallan yksinkin hiippailla tuonne koulun pikkustudioon kuvailemaan! Vakuutuin myös siitä, että oman studion perustaminen tulevaisuudessa ei ole ollenkaan mahdoton ajatus, tätä minä voisin elääkseni tehdä. Oi että :) Sain myös kevään kahdelle työharjoitteluviikolle paikan Seinäjoelta yhdeltä studiolta, en malta odottaa!

You Might Also Like

9 comments

 1. Älyttömän hienoja kuvia!!! Tykkäsin ehkä eniten tosta missä on toi brittilippu taustalla :) oot ihan sairaan taitava...

  Muuten, millä oot tehny ton bannerin? Toi kamera on tosi kiva tossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon, piristi päivää tämä kommentti! Brittilippukuva on munkin lemppari, onneksi sain idean viritellä ton sinne taustaksi :) Banneri on tehty photarilla, ja kamerakuvakin on vaan yks "fontti"!

   Poista
 2. Hei oon kuvannu nytt jtn vuojen ja tajuan kuvaamisesta jo jotain.niin onko joku putki mikä sopii canon eos 600d järkkäriin.kuvailen luontoa ja ihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko vastata?

   Poista
  2. Heippa, anteeksi että kesti, en oo oikein ehtinyt vastailemaan tähän ennemmin kunnolla!

   Itselläni on ollut kovassa käytössä kiinteä 50mm linssi, aluksi Canonin 50mm f/1.8 ja nyt hieman parempi versio Sigman 50mm f/1.4. Tolla on tullut kuvailtua vähän kaikkea laidasta laitaan ja toimii tällä hetkellä myös potrettilasina, vaikkakin tuohon tarkoitukseen kannattais olla vähän pidempi putki, esimerkiksi Canonin 85mm f/1.8, koska viiskytmillinen on kuitenkin vielä sen verran lyhkänen että vääristää hieman esimerkiksi kasvonpiirteitä.

   Laajaan päähän/perusputkena minulla on Canonin 17-40mm f/4L, joka on hinta-laatusuhteeltaan mun mielestä oikein kelpo putki! Ainut miinus tossa on, että valovoimaahan tossa on vaan ton f4 verran.. Canonin (tai vastaavat halvemmat Sigman tai Tamronin) 24-70mm f/2.8 on sitten ihan huippu perusputki, tosin tuo laajispää ei kroppikennolla jää välttämättä ihan tarpeeksi laajaksi. Itselläni tämä on tällä hetkellä ostoslistan ykkösenä!! :)

   Jos luonnossa kuvailet myös makrokuvia, Canonin 100mm f/2.8 Makro (tai jos haluat panostaa hieman enemmän, Canon 100mm f/2.8L) ei ois myöskään huono hankinta. Tämä kävis samalla oikein loistavasti myös ihmisten kuvailuun!

   Poista
 3. onko toi sun mallis tossa veera?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi2/3/13 18:31

  Mistä tollaisia lippiksiä saa?! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon tilannu lippiksen ebaysta :-) kiinasta tais tulla!

   Poista

Flickr Images