Nimeni on Krista Luoma, ja olen 23-vuotias Lapualta kotoisin oleva hää/muotokuvaaja. Tällä hetkellä vaikutan pääosin Pohjanmaan alueella, akselilla Lapua-Pietarsaari. Valokuvaus on ollut unelma-ammattini ja iso, tärkeä osa elämääni jo ala-asteajoista saakka ja sillä tiellä ollaan edelleen - vahvasti myös veikkaan, ettei pois ole paluuta. Mikään ei ole parempaa, kuin toteuttaa omia unelmiaan, ja se toivottavasti myös näkyy rakkautena työtäni kohtaan!

Kuviini haluan vangita välähdyksiä pienistä ohikiitävistä hetkistä ja tallentaa niitä kauniiksi kuviksi. Minulle on hyvin tärkeää kuvien aitous ja niistä huokuva luonnollinen tunnelma. Tämän vuoksi minulle on tärkeää myös kuunnella asiakkaiden toiveita ja odotuksia jo etukäteen, jotta kuvaustilanteessa ei tarvitse stressata mitään ylimääräistä ja saadaan kuvauksesta mahdollisimman rento ja mukava kaikille! Luottamus on iso tekijä minun ja kuvattavan välillä, ja haluankin, että kuvattava tuntee, että saa olla kameran edessä juuri omana itsenään. Pääsen monesti paikalle tilanteisiin ja paikkoihin, joihin harva pääsee, ja se on suuri etuoikeus ja olen siitä hyvin kiitollinen.

Kuvissani käytän mahdollisimman paljon luonnonvaloa hyväkseni, sillä koen sillä tavoin saavani parhaiten vangittua kuviin sen aidon tunnelman, jota kuviini haluan. Vaikka oikein mielelläni kuvaan myös studiossa, on vuosien varrella miljöökuvauksesta tullut intohimoni. Koen, että miljöössä kuvattavan on helpompi rentoutua ja olla oma itsensä ja kuvista saa paljon persoonallisempia. Myös luontokuvaus on ollut minulle aina tärkeää, ja luonto onkin yksi suurimmista inspiraationlähteistäni.

Hääkuvauksessa tyylini on melko dokumentaarinen ja koen, että ihminen onkin kauneimmillaan juuri luonnollisena, tietämättömänä kamerasta. Näin saan usein tallennettua ne kaikista kirkkaimmat hetkien helmet, hetket, jotka ehkä muilta ovat jääneet täysin huomaamatta. Tämä on se yksi iso syy, miksi tätä työtä niin kovasti rakastan. Olenkin saanut asiakkailta paljon kiitosta muun muassa siitä, kuinka osaan työskennellä huomaamattomasti juhlavieraiden joukossa, sulautuen joukkoon ja saaden juuri siten tallennettua kuviin aidon tunnelman ja ne pienistäkin pienimmät, tärkeät ohikiitävät hetket, eleet, ilmeet, onnenkyyneleet.

Flickr Images