YRKESHÖGSKOLAN NOVIA / FOTOKONST

Long time no see ja sitä rataa, onpas taas päässyt venähtämään tämä postaustahti. Toivottavasti ootte seurailleet mun Facebook-sivua , niin...

Long time no see ja sitä rataa, onpas taas päässyt venähtämään tämä postaustahti. Toivottavasti ootte seurailleet mun Facebook-sivua, niin ootte pysyneet mukana maailman menossa ;)! Mulla on itseasiassa postailtavaa ihan hirveästi, kaikkia kivoja juttuja on rästissä ja koitan saada tehtyä niistä teille juttua mahdollisimman pian. Aloitan nyt kuitenkin ihan ajankohtaisimmista asioista, nimittäin meikäläisen amk-hausta/pääsykokeista!

Mun suunnitelmat ehti muuttua moneen kertaan ennen hakuaikojen päättymistä, mutta loppujenlopuksi päädyin hakemaan valokuvausta Novia Yrkeshögskolan:n (ja varavaihtoehtona myös Seinäjoen amk:n liiketaloutta). Kyseessä on siis ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Pietarsaaressa - arvatkaa vaan kuinka paljon stressiä nuo sanat ruotsin kieli onkaan mulle jo ehtinyt tuottaa.. Noh, lähdin sillä fiiliksellä matkaan, että oppimaanhan sinne mennään luovaa alaa, enkä varmasti oo ainut siellä joka äidinkielenään puhuu suomea :)

Ennakkotehtävät piti lähettää jo hyvissä ajoin alkukeväästä, ja panostin tällä kertaa ihan tosissani myös visuaaliseen ulkonäköön tuossa portfoliokansiossani, joka sinne piti lähettää. Porfolioon siis sisältyi 10 parasta työtä sekä kirjoitettuna ajatuksia esimerkiksi omasta valokuvaustaustastaan, tulevaisuuden haaveista, miksi juuri Novia, taide- vai kaupallinen ala jnejne! Tulostelin itse kuvani Voionmaalla ja metsästelin kissojen ja koirien kanssa askarteluliikkeistä tarvikkeita kansiota ja tekstiosiota varten.

Vaivannäkö kuitenkin kannatti, sillä pääsykoekutsu tipahtikin postiluukkuun! Oi vitsi mikä fiilis. Pääsykoekutsu tuli myös Lindalle, jonka kanssa ollaan oltu samalla luokalla tämä vuosi Voitsilla. Ei siis tarvinnut yksin jänskättää kesäkuun alkua :)


Kaksipäiväiset pääsykokeet olivat nyt sitten viime viikolla, 4.-5.6 Pietarsaaressa. Jännitti ihan hirveästi mennä sinne, mutta onneksi etukäteen tiesin sen verran, että saisin ainakin tehdä pääsykoejutut sekä haastattelun suomeksi!

Meitä oli hieman reilu 30 ihmistä paikalla, kun kokoonnuttiin aluksi luokkaan saamaan ohjeistusta päivien kulusta. Sen jälkeen saatiin tehtävät käteen, saatiin kysellä niistä mitä mieleen tuli - ja sitten vaan hommiin! Yksi mahtava juttu tässä oli se, että meitä ei todellakaan käskytetty istumaan hiljaa luokassa, vaan tehtävänanto oli sellainen, että palautus seuraavana päivänä kello kahteen mennessä. Mä olin autolla liikenteessä ja menin kotiin yöksi, joten pystyinkin lähteä samantien kotiin tekemään tehtäviä kaikessa rauhassa!

Suunnitteluun meni aluksi muutama tunti ja kävin hakemassa hieman lisävälineitä kaupasta piirustus/maalaus/kollaasitekniikkatyöhön. Vähän meinasi epätoivo iskeä välillä, kun kuvailut eivät onnistuneetkaan niinkuin olin alunperin suunnitellut, mutta pääsinpä sitten lopulta nukkumaan puolenyön jälkeen suhtkoht tyytyväisenä!

Tehtävät olivat seuraavanlaisia:

Kuvaustehtävät, joiden aiheina

Disharmoni (1 kuva)
Balans (1 kuva)

Ensam (3 kuvaa)

Yhtenä tehtävänä oli valita monisteelta muutamista vaihtoehdoista yksi kuva, jota ikäänkuin jatkaa kahdella itse piirtämällään/maalaamallaan/kollaasitekniikalla tehdyllä kuvalla. Ryhdyin itse toteuttamaan töitä kollaasitekniikkaa ja maalausta yhdistelemällä, ja tuossa alla näkyykin tuo sarjan kolmas kuva, jonka perusteella lähdin näitä töitä tekemään :)


Näiden lisäksi piti kirjoittaa A4-pituiset kuva-analyysit kahdesta valokuvasta, ja toisena päivänä mulla oli vielä haastattelu. Haastattelusta mulle jäi tosi hyvä fiilis, sain sanottua mielestäni kaiken tarpeellisen, en jäätynyt totaalisesti missään vaiheessa tai mitään muuta semmosta haha! Hyvillä mielin siis lähdin kotiin odottelemaan tuloksia.

Meille sanottiin, että saadaan jo seuraavina päivinä henkilökohtaisesti soitella siitä, kuinka pääsykokeet olivat menneet. Nooo, uskalsinpa nyt sitten alkuviikosta soitella, ja kuulemma mulla oli mennyt ihan loistavasti ja virallisen epävirallisesti SYKSYLLÄ NÄHDÄÄN!!

Aivan mahtava fiilis, enpä uskonut kuin salaisissa haaveissani ennakkotehtäviä lähetellessäni että oikeesti voisin päästä sisään. JEEEE!

You Might Also Like

14 comments

 1. Ihan mahtava juttu!! Onnea, onnea!!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, kiitos paaljon!! :)

   Poista
 2. niin hieno toi ykköskuva! kattelin sitä aika kauan enneku pystyin siirtyy postauksessa eteenpäin :D niin upea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos!! ihana kuulla :)

   Poista
 3. Rakastuin ihan totaalisesti tohon ekaan kuvaan!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Onneks olkoon :)

  VastaaPoista
 5. Hirmuisesti onnea! Nuo kuvat on ihan MAHTAVIA! :)

  Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä tarvitaan :)!

   Poista
 6. Ihania kuvia!!
  saanko kysyä kuinka toteutit tuon ekan kuvan.. se on aivan huippu!!!
  Sun tuosta vesileima, logo jutustakin olisin kiinnostunu. Kuinka tollanen tehdään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Eka kuva on toteutettu silleen, että keräilin aluks tottakai läjän noita kukkia, asettelin ne meidän uima-altaaseen ja äiti toimi assarina ja tiputti ylhäältä päin kiven niiden kukkien keskelle. Lyhkäisellä suljinajalla saa tallennettua ton loiskahduksen tuolla tavalla :)

   Logon oon tehnyt ihan vaan Photoshopilla, etsin sopivat fontit ja koitin suunnitella jonkinnäkösen "muodon" mikä näyttäis hyvältä. Ja tuolta näytti lopputulos :)! Siinä ei siis oo sinänsä mitään monimutkaista, muutakuin omaa luovuutta!

   Poista
 7. En millään löytänyt että mitä välineitä käytät, voitko kertoa? :) On niin upeita kuvia että huimaa!

  VastaaPoista
 8. toi eka kuva!! ihan sairaan upee!! pitääpä joskus kokeilla ku meiltäki tollane uima-allas löytyy :D

  VastaaPoista

Flickr Images