Something new for you

Hellurei vaan kaikki tutut ja tuntemattomat! Uus blogi ja uudet kujeet, ja kai tässä touhussa tarvitaan jotain esittäytymisiäkin niin tiedät...

Hellurei vaan kaikki tutut ja tuntemattomat! Uus blogi ja uudet kujeet, ja kai tässä touhussa tarvitaan jotain esittäytymisiäkin niin tiedätte vähän missä mennään. Täällä ruudun takana kirjoittelee 19-vuotias neitokainen Lapualta, jonka suurin unelma on jo monen vuoden ajan ollut työ ammattivalokuvaajana. Valmistun tänä keväänä ylioppilaaksi Lapuan lukiosta, ja tällä hetkellä jännitän myös sitä, miten nää mun opinnot syksyllä tulee jatkumaan!

Oon nyt hakemassa opiskelupaikkaa pelkästään valokuvausalalta, ja neljä eri koulua on vaihtoehtoina. Toivon mukaan jonkin oppilaitoksen kohdalla tärppäis :) Ammattikorkeissa laitoin ennakkotehtävät menemään Lahden Muotoiluinstituuttiin ja Turun Taideakatemiaan, Lahdesta tosin tuli jo kielteinen vastaus.. dämn. Se onneks olikin mulla vaan kakkosvaihtoehtona ja olin jo etukäteen valitettavasti melko varma etten tulis sinne pääsemäänkään, mun ennakkotehtävät sen suhteen oli aikalailla täyttä kuraa :D Turku on ykkösenä ja parin viikon päästä tulee postissa pääsykoekutsu - toivottavasti!! Kirjottelen hakemukset menemään vielä Voionmaan opistoon Ylöjärvelle ja Keski-Pohjanmaan Opistoon Kokkolaan. Pitäkääs peukkuja!Näin yleisesti ottaen oon harrastanu valokuvausta about kahdeksan vuoden ajan. 2004 sain ekan oman digipokkarini, ja siitä lähtien ollaan oltu kameroiden kanssa melko erottamaton pariskunta ;D Kamerat on ehtiny vaihtumaan moneen kertaan, mutta kaippa mä oon kuitenkin tällänen vannoutunut Canonisti ja tällä hetkellä kuvailen Canonin 60D:llä. Okei okei, kakkoskamerana kulkee kylläkin Samsungin NX200-minijärkkäri, joka on vielä ihan uus tuttavuus mulle.. Oikein hyvältä vaikuttaa, ja helpompi raahata joukossa kuin canonin möllykkää! Luonto- ja tapahtumakuvaus on ehkä sitä tutuinta ja turvallisinta osa-aluetta mulle, mutta oon nyt yrittänyt harjottaa itteäni myös ihmisten kuvaamiseen. Ai että, niin ihanan hankalaa :D

Viime aikoina oon saanu melko paljon huomiota valokuvausjuttujen suhteen - voitin talven/kevään aikana Samsungin valokuvauskilpailun (voittokuva tossa alapuolella) ja sen myötä yllä mainitun Samsung NX200-minijärkkärin ja valokuvausmatkan Etelä-Koreaan 2.-6.5.2012 yhdessä Tanskan, Norjan ja Ruotsin voittajien kanssa. Messissä matkan ajan oli myös ruotsalainen valokuvaaja Jacob Felländer! Mahtavia tyyppejä, mahtava matka, tuhansia kuvia. Kirjoittelen matkasta parhaillaan lifestyle-blogiini Ready for Fashioniin, joten jos tarkempi informaatio kiinnostaa niin kurkkailkaapas sinne suuntaan ;) Parhaista kuvista tulee toki juttua myös tämän blogin puolelle.


Tän kilpailun lisäks sain tossa jokin aika sitten viestiä Pohjanmaan Valokuvakeskukselta - pari mun kuvaa on valittu valokuvanäyttelyyn Sanomatalon Mediatorille kesäkuussa. Tän jälkeen näyttely järkätään vielä täällä Lapuan suunnillakin ja kuvat jäävät valokuvakeskuksen pysyvään kokoelmaan. Jahuu!

Miksi kaksi blogia?
Ready for Fashion on lifestyle-blogi - tämä blogi keskittyy vain ja ainoastaan valokuvausjuttuihin. En lupaa kirjoittelevani postauksia joka päivä tai edes joka viikko, päivittelen kun asiaa on ja that's it :) You know, inspiraatiot ei kato aikaa. Tulee jos on tullakseen!

Oon kiitollinen ja superiloinen jokasesta uudesta kommentista ja lukijasta. Toivottavasti joku siis jaksaa  olla kiinnostunut tän hölmön taiteilijan jutuista myös tän blogin puolella, kiitti etukäteen ja ihanaa kesän alkua jokaiselle <3

You Might Also Like

12 comments

 1. Vau Krista! Valokuvausblogisi vaikuttaa jo nyt todella lupaavalta! You go girl! ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Noora!! Oon tosi innoissani tästä jutusta, täs jo kovasti pohdin mitä kaikkea mä teidän päänne menoksi keksisin ;)

   Poista
 2. Anonyymi9/5/12 17:25

  Tää on tosi hyvä idea tällänen erillinen valokuvausblogi, lukijaks liityn! (:

  VastaaPoista
 3. kiva ulkoasu! miten oot tehny ton bannerin, tai miten oot saanu sen tollee koko sivun pituseks? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeastaan oon tehny tosta bannerista vaan ton kuva- ja tekstiosuuden ja siinä on läpinäkyvä tausta, muuten toi otsikko oli tollasena tässä mallissa valmiina ja valkkasin vaan sopivan taustakuvan siihen :) Tulipas harvinaisen sekava selostus, yritä ymmärtää.. :D

   Poista
 4. Anonyymi9/5/12 21:18

  KRISTA! aito ready for fashionin fani, saa vielä tänki kaikenlisäks<3 mitä mä oon tehny että palkihet meitä kaikkia tämmösillä ylikivoilla blogeilla? tuun ehottomasti seuraamaan tätä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwss <3 Voi apua kuinka sulonen kommentti, piristi iltaa (yötä) kertaheitolla! Kiitos hurjan paljo :)

   Poista
  2. hihih:) hyvä etttä piristi, nii se oli tarkotuski ! :)

   Poista
  3. ja muuuten onnea ihan hulluna tosta lehtijutusta, ihan hullun hyvin kirjotettu toi ! :)

   Poista
 5. olis kiva jos lisäisit tänki blogilistalle niin voisin sen kautta seurailla=) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees tarkotus olis, varmaankin huomenna lisäilen tän sinne ja blogloviniin ja heitän ne linkit tohon sivupalkkiin :)!

   Poista

Flickr Images